Hozzávalók:
Fűszerek: só, bors, oregánó, pici rizsszirup, 1 gerezd fokhagyma
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben. Ha nem fogyasztom rögtön, akkor nagyon kevés olajjal összekeverem, és úgy teszem el a hűtőszekrénybe, így nem ragad össze. A hagymát vágjuk apróra, és az olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett tonhal konzervet, és 1-2 percig pirítsuk. Ezután öntsük rá a paradicsomsűrítményt, és vízzel higítsuk tetszőleges állagúra(én sűrűn szeretem). Fűszerezzük, és már tálalhatjuk is a tésztára téve. A kis családom fiú tagjainak ez a kedvenc étele tejszínesen elkészítve, szóval ezt az ételt mindig két féleképp főzöm.
Persze paradicsom helyett tejszínnel felöntve már kevésbé diétás, de aki úgy szeretné, fűszernek ajánlom bele a szerecsendiót. Jó étvágyat!