Hozzávalók:
Tahini szósz hozzávalói:
Saláta hozzávalói:
Ez a vacsora volt az ünnepi menüm karácsonykor. Akkor még nem fasírtporból csináltam a falafelt, hanem hagyományosan megfőztem a csicseriborsót, turmixoltam a megfelelő hozzávalókkal, pihentettem, stb. elég macerás volt, de nemrég felfedeztem a Dm-ben 500 forintért kapható a fasírtpor, amit csak vízzel kell kikeverni, és pár perc után lehet is formázni a golyókat, ennyi luxus jár
A tahini szószhoz csak össze kell keverni a hozzávalókat, amíg olyan jó szószos állaga nem lesz(na ezt jól megmondtam), ízlés szerint sózni. Jó bele mártogatni a pitát. A pitához nem írok receptet, mert én is valahol a netről lestem, annyi változtatással, hogy bio teljes kiőrlésű lisztet használtam, és ezt a részét a vacsorámnak nem is én készítettem, hanem anyukám
Isteni eledel a forró pita tahinibe mártogatva, a ropogós fűszeres falafellel, és a savanykás salátával.