Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Betegeknek

Amikor úgy döntöttem, hogy lemondok az orvosi kezelésről, és megpróbálok önerőből meggyógyulni, elkezdtem egy blogot írni: alternativterapia-gist.blogspot.com. Ha részletesebben érdekel, hogyan mentem végig az úton, olvasgasd vissza, honnan kezdtem, és hová jutottam, de az ebben a menüpontban megjelenő cikkek is nagyrészt onnan származnak. De a lelki változások menüpont alatt is sokat írok hányattatásaimról, sok tanácsot kaphatnak a hozzátartozók  is, hogyan kezeljék a betegséget
Mikor döntöttem, hogy abbahagyom a hagyományos kezelést, mely egyébként sem volt hatásos, a lehető legszigorúbb, de tudományos alapokon nyugvó Gerson módszert választottam, mert bár tudtam, hogy kegyetlenül nehéz lesz, biztosra akartam menni. Aztán a hosszú folyamat során rájöttem, hogy nem vagyunk egyformák, nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz a program válik be.
Próbálkoztam sok mindennel, így hoztam létre magam számára egy rugalmasabb napi programot, mely mellett a gyerekeimmel is tudok foglalkozni, és többek között ezt a honlapot szerkeszteni. A jelenlegi napi programomat megtaláljátok a táplálkozás rovatban.
Ahogy népszerűsítettem a honlapot, több közösségi oldal csoportjába is csatlakoztam, ahol rájöttem, hogy sokan nyitottak az alternatív módszerek felé, de nagyon rugalmatlanok. Egyesek meggyőződése, hogy a betegségeknek csak lelki oka van, mások a sok mérgező anyagot hibáztatják. Némelyek még mindig hisznek abban, hogy egy-egy csodaszer fogja a daganatot, vagy más betegséget elmulasztani. Sokan szeretnék azt hinni(mert az egészségügy is ezt nevelte belénk, és így is kényelmesebb), hogy nem kell változtatniuk, csak ezt vagy azt beszedniük(legyen az természetes, vagy szintetikus, az mindegy). Ha Te is így gondolod, el kell, hogy keserítselek.
Akárhogy is legyen(hiszen én sem vagyok mindentudó), test-lélek-szellem elválaszthatatlan, tehát a gyógyulásnak is több szinten kell zajlania. A betegség mindig egy jelzés arra, hogy valamin változtatnunk kell, egy tünet, hogy egyik szinten megbomlott az egyensúly, tehát változtatni kell.  Az okot kell megszüntetni, és nem a tünetet. Ha nem tudod, mi az ok, és min változtass, akkor változtass mindenen, ahogyan én tettem. Közben az úton majd rájössz, merre kell haladnod tovább. Mindenesetre, ha a betegség súlyos, életet veszélyeztető tünetként jelentkezik, akkor testi szinten kell azonnal változtatni, akár orvosi segítséggel, és megmenteni a beteg életét, azután természetesen folytatni a test-lélek-szellem hármas elméletével.
Arra kérlek, a gyógyulás bármely formáját is választod(fogadd el akár a kemoterápiát, ha úgy érzed az jó neked, én nem foglak lebeszélni róla, személyes véleményem, és tapasztalatom, hogy méreg nem gyógyítja meg a testet, és a daganat eltűnése nem feltétlenül jelent gyógyulást), informálódj minél többet, mi lenne számodra a legmegfelelőbb, ne dőlj be minden utadba akadó csodaszernek. Ha megértetted a mottót, hogy az okot kell megszüntetni, akkor nem is fogsz bedőlni A Gerson módszerrel kapcsolatos cikkeket azért tettem be ide, mert interneten kevés és sok téves információ van róla. Kívánok eredményes gyógyulást, mely lehet nem lesz könnyű, de a végeredmény megéri. Ha tanácsot tudok adni, nyugodtan keress fel! Sok szeretettel: Anna