Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Táplálkozás

A táplálkozás nagyon fontos a test-lélek-szellem hármasból, hiszen, amit megeszünk, abból épül fel a testünk. Már Hippokratész is úgy gondolta, hogy étkezésünk megváltoztatását használjuk gyógymódként, ha betegségekből szeretnénk kigyógyulni.
Akik már lapozgattak az oldalamon, láthatják, hogy a gyógyulásomat a Gerson terápiával kezdtem. Kb. fél évig csináltam, de étkezéseknél sokszor csaltam, és nagyon nehezen is bírtam tartani a napi programot, mert óránként kellett levet inni, így váltottam a makrobiotikára. Egy ideig lelkesen főztem minden nap egész délelőtt a megadott gyógyító étrendet, de végül ebbe is belefáradtam.
Így egy olyan napi programot alakítottam ki magamnak, mely mindkét terápiából tartott meg elemeket, de rugalmasabb, így akár könnyebben is ki tudok mozdulni itthonról. Ezt megtalálhatjátok a „napi programom” almenüpont alatt.
Ami a lényeg, hogy sok gyógyító táplálkozáson alapuló módszert tanulmányoztam, és egyet kivéve(paleo), mind a húsfogyasztás korlátozását vagy teljes elhagyását javasolja. Ez nem lehet véletlen, a hús megemésztése nehéz munka emésztőrendszerünknek és közben sok toxikus anyag keletkezik. De ezt részletesen kifejtem a „miért ne együnk húst” című cikkemben.  Így jutottam arra, hogy a hosszú egészség titka táplálkozás terén a vegetáriánus vagy vegán életmód.
Sok receptet készítettem már nektek, és folyamatosan fogok is még, melyben igyekeztem könnyen beszerezhető alapanyagokat és gyorsan elkészíthető ételeket készíteni.(persze vannak kivételek) Szerintem nagyon ízletesek, sok receptet a megrögzött húsfogyasztók is szívesen fogyasztanak(tapasztalat), némelyben észre sem lehet venni, hogy nincs hús.
Mintaétrendet is készítettem azok számára, akik teljesen tanácstalanok, hogyan épüljön fel egy ilyen táplálkozási forma. Ill. egy kissé kalóriaszegényebb változatot a fogyni vágyóknak, és kalóriadúsabbat a hízni vágyóknak, de persze mindezt egészségesen, odafigyelve a megfelelő tápanyagbevitelre.
Felmerülhet benned a kérdés, hogy nem drágább-e ez a fajta étkezés. Ha egy átlagos magyar háztartást nézünk, akkor azt kell mondanom nem, hiszen a hús és húskészítmények pl. alapból kimaradnak, és az egyéb egészségtelen és drága élelmiszerek. Talán egyszer kell nagyobb összeget rászánnod, amikor lecseréled konyhád alapanyagait, de utána talán még olcsóbban is ki tudod hozni a napi étkezéseidet. Mindenesetre gondoltam azokra is, akik tényleg nagyon meg vannak szorulva anyagilag, a mintaétrendek között találnak tippeket ők is.