Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Táplálkozási és életmód tippek

Táplálkozási tippek:
- helyezd előtérbe a növényi eredetű táplálékot. A gabonák hüvelyesekkel vagy magvakkal párosítva tökéletes fehérjeforrások.  A „miért ne együnk húst” c. cikkemben részletesen leírom, miért ellenzem a húsfogyasztást.
- A felhasznált alapanyagok lehetőség szerint legyenek frissek, organikus termesztésűek. Ha nem tudsz, vagy nem mindig tudsz bio élelmiszereket beszerezni, azért ne dőlj a kardodba , még így is kevesebb káros anyagot juttatsz a szervezetedbe, mint ha húst ennél.
- sóból a tengeri sót ajánlom, de nem a jódozottat, olyat keress a polcon, amihez nem adtak hozzá semmit, és nem vettek el belőle semmit. Jó lehet a himalája só is.
- édesítésre rizs szirupot ajánlok, manapság már könnyen beszerezhető, a Dm polcain is láttam már. Állaga hasonló, mint a mézé, csak kevésbé édes. Az összes természetes édesítőszer közül számomra ez a legszimpatikusabb, mint tudjuk a manapság divatos xilitnek sincs sok köze a nyírfához. Kis mennyiségben a méz is egészséges. Édességet nem nagyon fogyasztok, nem kívánom, így ehhez a témához ennyit tudok hozzászólni. 
- olajokból természetesen szintén az organikus és hidegen sajtoltakat ajánlom. A Gerson terápia szerint a lenmagolaj a tuti, a makrobiotika szerint pedig a szezámolaj. Őszintén szólva leggyakrabban olíva olajat használok, ha egy kis hagymát kell pirítani, vagy zöldségeket grillezni, nekem ez vált be legjobban. A manapság divatos kókuszzsír számomra nem szimpatikus, ne kérdezzétek miért, talán a harmadik szemem látja, hogy valamiért nem jó :D.
- kenyérfélékből sokáig kerestem a számomra ideálisat, hogy egészséges is legyen, de ne is kelljen lemondanom az íze élvezetéért, és ez a Tonus kenyér, melyet búzacsírából készítenek. Amikor kenyeret választasz, arra törekedj, hogy minél kevesebb adalékanyag legyen benne, és minél inkább teljes kiőrlésű legyen, ne csak malátával színezve.
- amikor leveszel a polcról egy terméket, nézd meg az összetevőket, mert nem minden termékben csak az van, amit nagy színes betűkkel ráírnak.
- Ha vegán életmódot élsz, akkor szedj spirulinát, mely tartalmaz esszenciális aminosavakat, B12 vitamint, vasat és még rengeteg nyomelemet, így biztos, hogy mindent megkap a szervezetet, amire szüksége van.
- lehetőség szerint mindig a szezonális és a helyben termesztett alapanyagokat vásárold, a természet tudja, hogy melyik évszakban mire van szükségünk.
           Életmód:
- a háztartásban és a kozmetikumaidban is kerüld a mérgező anyagokat. Kozmetikumokból nem drága a Dm saját márkás Alverde termékei, melyek kevesebb káros összetevőt tartalmaznak, de házilag is keverhetsz akár parfümöt is(fél deci víz+fél deci patikai alkohol+50 csepp a kedvenc illóolajaidból, nekem a jázmin a kedvencem), légy egy kicsit kreatív! 
- a klór alapú fertőtlenítőket messziről kerüld el, a klór nagyon káros a szervezetre(pl. Hypo, Domestos, stb). Takarításhoz használj ecetet, szódabikarbónát, fertőtlenítéshez pedig hidrogén-peroxidot.

Kedvenceim
Megbocsátás Megbocsátás Részletek ›
Út a spiritualitás felé Út a spiritualitás felé Részletek ›
Úgy szeretném elmondani összes tudásom Úgy szeretném elmondani összes tudásom Részletek ›
Visszaeséstől való félelem Visszaeséstől való félelem Részletek ›