Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Gerson terápia elmélet és gyakorlat

- Miért nem lehet gyümölcscentrifugát használni a levek préseléséhez, sokkal olcsóbb és egyszerűbb lenne?
A centrifugával készített levekben nincs annyi enzim, ami ebben a terápiában nélkülözhetetlen, sokan próbálkoztak már így kényelmesebbé tenni a terápiát, de állapotuk nem javult. A gyümölcsöket, zöldségeket először meg kell darálni, majd egy hidraulikus préssel kinyomni a levet. A gépeket minden használat után el kell mosni, mindezt naponta 13x.

-Miért van szükség kávébeöntésekre? Miért pont kávéval kell végezni, és hogyan?
A kávébeöntésnek a terápia során nem a széklet eltávolítása és a vastagbél tisztítása a célja. A koffeinnek van nagy szerepe, mégpedig abban, hogy amikor méreganyagok szabadulnak fel és jutnak a májba, a koffein kitágítja az epevezetéket, aminek tartalma így a vékonybélbe tud kerülni. Tehát a máj munkáját segíti. Gerson doktor sok betegét veszítette el még a kávébeöntés alkalmazása előtt, akik úgynevezett "májkómát" kaptak. A kávébeöntésnek ezen kívül fájdalom csillapító hatása is van. 1 liter desztillált vízben kell főzni 3 evőkanálnyi bio kávét(enyhén pörköltet) 2 percig intenzíven, majd lefedve még 10-15 percig. Az elfőtt vizet vissza kell pótolni, a kávét le kell szűrni és testmelegre hűteni. A kávémennyiséget beöntő segítségével a végbélbe juttatjuk, ott 10-15 percig bent tartjuk, majd a wc-n kiengedjük. Ne féljünk tőle, csak az első pár alkalom furcsa, utána az ember kontrollálni tudja az ürítési ingert, és könnyebb lesz az ellazulás is. A kávét előre is meg lehet főzni, akár sűrítményként is 2-3 napra, és felhasználásnál megfelelő arányban visszahigítani.

-Miét nem lehet gabonaféléket enni a terápia során?
Lehet enni sómentes rozskenyeret, de csakis akkor, ha a beteg elfogyasztotta az előírt nagy adag salátát, sült vagy főtt burgonyát, párolt zöldségeket és friss gyümölcsöt. Ha ezek után még éhes marad, ehet egy szelet kenyeret, a lényeg, hogy ne ezzel lakjon jól. A beteg úgy érzi egyébként a terápia során, hogy nagyrészt főtt ételeket eszik, de igazából az étrend nagy része nyers, ugyanis a nyers gyümölcsök és zöldségek levét is ide számoljuk, így naponta több kiló nyers élelmiszert eszik meg. A főtt krumplira és zöldségekre azért van szükség, hogy az emésztés jobb legyen.

-Mik azok a gyógyreakciók?
A terápia során pár alkalommal a betegnek gyógyreakciója lesz. Ez azt jelenti, hogy szervezete és immunrendszere újra működésbe lép, és kezdi meggyógyítani önmagát. Ez gyakran nagyon kellemetlen, de általában csak pár napig tart. A tünetek sok félék lehetnek: láz, fejfájás, hányinger, hasmenés. Gyakran régi sebek, hegek begyulladnak, majd végleg meggyógyulnak. A szervezet nem szelektál, nem biztos, hogy elsőként a daganatot tünteti el.

-Miért nem lehet állati fehérjét, sót, szóját és egyéb tiltott dolgokat enni?
Az állati fehérje lebontásához a szervezet olyan enzimeket használ, amelyekre a daganat lebontásához lenne szükség. A só felborítja a szervezet nátrium-kálium egyensúlyát, kutatások bizonyítják, hogy a sok nátrium a szervezetben elősegíti a daganatos szövetek növekedését, míg a kálium csökkenti. A Gerson étrend káliumban gazdag, de még ráadásként káliumsót kell keverni minden gyümölcslébe. A szója tartalmaz egy olyan anyagot, amely gátolja a tápanyagok felszívódását, és nagy az olajtartalma. Gombát azért nem lehet enni, mert az nem növény :).

-Ha nem eszünk állati fehérjét, hogyan jutunk kellő mennyiségű fehérjéhez?
A legtöbb zöldségféle megfelelő mennyiségben tartalmaz jól emészthető és könnyen felszívódó fehérjéket, mint a Gerson program alappillére a répalé, a zabkása, burgonya. Nem véletlen, hogy a legnagyobb és legerősebb állatok a szárazföldön (elefánt, bika, bölény) vegetáriánusok. A legtöbb beteg a terápia elején gyengeséget érez, és tévesen úgy gondolják, hogy az állati fehérje hiánya miatt. Az igazság viszont az, hogy amint a szervezet fellélegez a sok méreganyag hatása alól, azonnal az összes energiát a gyógyításra fordítja, innen ered a gyengeség. A gerson betegnek egyénként sokat kell pihennie, hogy az összes energia a gyógyulásra forduljon és ne másra.
 

Kedvenceim
Megbocsátás Megbocsátás Részletek ›
Út a spiritualitás felé Út a spiritualitás felé Részletek ›
Úgy szeretném elmondani összes tudásom Úgy szeretném elmondani összes tudásom Részletek ›
Visszaeséstől való félelem Visszaeséstől való félelem Részletek ›