Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Gerson terápia-a levek


A terápiának 4 alappillére van.

-a frissen facsart levek
- az étkezés
- a beöntés
- a kiegészítő gyógyszerek.

A 4 alappillér egymást erősíti, sőt egymás nélkül nem is működhet, fontos, hogy mindent betartsunk, különben akár árthatunk is magunknak. Röviden a terápiáról: a cél a szervezet teljes méregtelenítése, miközben hipertáplálkozás által fel is töltjük tápanyagokkal. Cél továbbá a felborult kálium-nátrium egyensúly helyreállítása. Gerson doktor sejt szinten gondolkodott, a sejtek anyagcseréjét vette alapul, amely a túlzott nátrium bevitel miatt nem megfelelő. A nátrium ugyanis normális esetben a sejtközi térben van, a kálium pedig a sejten belül. Ha viszont túl sok lesz a nátrium, és kevés a bevitt kálium, a kettő helyet cserél. Ekkor a sejtben elkezd pangani a víz, az anyagcsere lelassul, a bomlástermékek kiválasztása elégtelen lesz. Szén-dioxid is felhalmozódik, ez pedig a savasodás. Amikor elsavasodásról hallunk, erre kell gondolnunk, nem a mostanában divatos diétára, mely csak a vér és vizelet ph-ját veszi alapul. Egy ideig így is működik a test, de már nem az igazi, egyre halmozódnak a méreganyagok, a tápanyagok felvétele pedig elégtelen.
Tehát sejt szinten helyre kell állítani az anyagcsere folyamatokat, ez után az immunrendszer is tud majd működni úgy, ahogy kell. A terápiát mininum 2 évig kell folytatni, ez idő alatt a máj sejtjei többször is lecserélődnek, és kapunk egy új, erős májat.

Kezdjük akkor a levekkel. Tehát az intenzív terápiában napi 13 levet kell meginni. Ebből 1 narancslé reggel, 3 répalé, 4 zöld lé, 5 répa-alma lé. A levek száma kevesebb is lehet, főleg indításkor, vagy ha valaki előzőleg kemoterápiát is kapott, hogy ne legyen túl gyors a méregtelenítés. Fontos viszont, hogy ilyenkor a beöntések száma is változik. A helyes arány: 3 lé+1 beöntés. Tehát, ha 9 levet iszunk, ahhoz 3 beöntés jár.

Természetesen bio alapanyagokat kell használni, keresni kell tehát először egy bio termelőt, akitől be tudjuk szerezni az alapanyagokat. A hozzávalókat megtisztítjuk, de nem hámozzuk meg, elektromos darálóval péppé daráljuk, textil kendőbe tesszük, majd egy préssel nyomjuk ki. Centrifugát ne használjunk, tönkreteszi az értékes enzimeket, amikhez a nyers levek által egyébként hozzájutunk. Zöld lé után mindig el kell mosni a gépeket, de ha óránkét iszunk, akkor a többi után nem szükséges. Egy lé 2,5 dl, ennél többet nem érdemes egyszerre inni, mert megterheli a gyomrot.

A narancslevet kézi facsaróval nyomjuk ki, olyan 3-4 narancs elég. A répa és répa-alma levek egyértelmű, hogy miből vannak. Almából savanyú fajtát kell választani. 2,5 dl léhez kb. 40 dkg gyömölcs kell. A zöld lé összetevői: bármilyen zöld saláta, 1 fél alma, 1 negyed zöld paprika, 1-2 levél lilakáposzta, bónuszba jöhet hozzá ha van céklalevél, mángoldlevél, vízizsázsa. A saláta a fő alkotó része, tehát ezt semmiképp sem hagyjuk ki belőle.

A levek által rengeteg vitaminhoz, ásványi anyaghoz és enzimhez jutunk. Fontos viszont, hogy mindig frissen készítsük el, egyesek dobozos leveket isznak, vagy előre elkészítik az aznapi adagokat, ennek köze sincs a Gerson terápiához. Lé formájában a tápanyagok szinte azonnal felszívódnak, és könnyebb is így elfogyasztani a több kilónyi zöldséget-gyümölcsöt.

Ennél a fejezetnél említeném meg, hogy nem csak belsőleg nem szabad semmilyen vegyszert fogyasztani, de külsőleg sem szabad használni. Hogy elkerüljük a csapvízben található mérgező anyagokat, vagy víztisztítót kell felszereltetni, vagy desztillált vizet kell használni. Egyértelmű, hogy a darálót és préselőt is ezzel kell elmosni. Nem szabad semmilyen háztartási vegyszert, tisztítószert, mosószert, kozmetikumot használni. Persze mindennek van ma már natúr és bio változata, de ezekkel is óvatosan kell bánni. Mosáshoz mosódiót, takarításhoz ecetet érdemes használni. Fertőtlenítéshez hidrogén-peroxidot lehet használni, tisztálkodáshoz egyszerű szappant.

Kedvenceim
Megbocsátás Megbocsátás Részletek ›
Út a spiritualitás felé Út a spiritualitás felé Részletek ›
Úgy szeretném elmondani összes tudásom Úgy szeretném elmondani összes tudásom Részletek ›
Visszaeséstől való félelem Visszaeséstől való félelem Részletek ›