Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Torna fogyni és hízni vágyóknak is

Ugyan azzal a mozgás típussal fogyni és hízni is? Igen, lehetséges!
Sok sovány ember tévesen úgy gondolja, hogy ha valamit mozogni, sportolni, tornázni fog, akkor még tovább fog fogyni, ezért nem mernek nekiállni semmi ilyesmi tevékenységnek.  Pedig, mint tudjuk egy előző cikkemből, a mozgásnak, pl. a jóga elemeket is tartalmazó mozgásnak számos jótékony hatása van a szervezetre.
Elmesélem a saját történetemet, mivel sok megkeresést kaptam azzal kapcsolatban, mit tanácsoljak, ha valaki nem szeretne fogyni, akkor is tornázhat-e. Még tinédzser koromban elkezdtem tornázni, mindenféle aerobik dvd-t kipróbáltam, természetesen mindig a fogyás és a szép alak elérése volt a cél. 5 éve, mikor megműtötték a gyomromat, eléggé lefogytam, így próbáltam magam kalóriadús (de nagyon egészségtelen) ételekkel hizlalni, sok édességet és húst enni, de nem jött össze a dolog. Aztán, mikor elkezdtem újra tornázni, és a táplálkozásomra jobban figyelni (ekkor már nem nagyon ettem cukrot, húst még sajnos igen), több zöldséget enni, vissza tudtam hízni egészséges súlyomra.
Az elmélet egyszerű: a szervezet kap egy kis terhelést, erősítő tornákkal, és ha hozzá olyan táplálékot eszel, ami nem szemét, és hasznosítani tudja a szervezeted, akkor épít egy kis izmot, az izomépítéssel pedig mindig együtt jár egy kis zsírréteg felszedése is. Ha sovány vagy, és hízni szeretnél, soha ne hallgass azokra, akik azt tanácsolják, egyél csokit meg szalonnát tonnaszámra, nagyon egészségtelen is, és nem válik be, ha nem tudsz hízni. Hiszen ezek csak üres kalóriák, tápanyag nincs bennük.
A másik fantasztikus dolog, hogy ugyan azzal a mozgással a túlsúllyal rendelkező emberek pedig fogyni tudnak, elég csak egy kicsit módosítani, és a táplálkozáson változtatni, azaz kalóriadeficitet elérni.
Összeállítottam mindkét tábor számára egy hetes mintaétrendet, melyet a „táplálkozás” rovatban találtok meg.
Szóval, amit ajánlani tudok hízni vágyóknak: végezd bármely általam készített videót, amelyik jól esik. Követheted valamelyik edzéstervet is. Az erősítő elemekből, ha többet tudsz csinálni, nyugodtan állítsd meg a videót, és csinálj még belőlük párat, hogy izmaid megkapják a megfelelő terhelést. Kövesd a hízni vágyóknak összeállított mintaétrendemet, mely tele van egészséges, vitamindús, fehérje dús finonmságokkal.
Fogyni vágyóknak pedig a következőt ajánlom: heti 2x-3x végezz laza, egyenletes tempójú kardió mozgást, ez lehet pl. egy fél óra gyors gyaloglás (pl. lemész a kutyával, vagy a gyermekeddel sétálni, csak kicsit tempósabban), majd ha ezzel készen vagy, utána végezd el bármely videómat, amely pont aznap jól esik, ha több az energiád, akkor pl. az intenzív programot, de ha nehéz napod volt, akkor csak egy nyújtást. De követheted a megadott edzéstervet is, ha úgy egyszerűbb neked. Kövesd a fogyni vágyóknak összeállított mintaétrendet, melyet a „táplálkozás” rovatban találsz meg.

Kedvenceim
Megbocsátás Megbocsátás Részletek ›
Út a spiritualitás felé Út a spiritualitás felé Részletek ›
Úgy szeretném elmondani összes tudásom Úgy szeretném elmondani összes tudásom Részletek ›
Visszaeséstől való félelem Visszaeséstől való félelem Részletek ›