Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Rakott barna rizs nori szusi lappal, azuki babfőzelékkel

Hozzávalók:

  • 2 bögre barna rizs
  • 5-6 lap szárított nori lap(amibe a szusit szokták tekerni)
  • umeboshi paszta(ízesítőnek használtam a rétegek közé, de bármilyen más zöldséges kencével elképzelhető, sőt ki is hagyható, csak akkor fűszerezzük jobban a rizst)
  • fél bögre azuki bab
  • 3 fej hagyma

A rizst kuktában másfélszeres, fazékban háromszoros vízben megfőzzük. A nori lapokat pár pillanatig gáz fölött pirítjuk(a fényesebbik oldalát). Ezután jöhet a rétegezés. Kb. fél cm rizs a tepsi aljára, erre az umeboshi vagy más ízesítő, és rá a nori, majd újra rizs, és így rétegezünk, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ezután kockára lehet vágni, mint egy sütit. Régen gombócokat gyártottam így, a rizsből gombócokat formáltam, közepébe ment az umeboshi és becsomagoltam a norival. Ízhatásban talán ütősebb volt, de nagyon-nagyon macerás.
Az azuki babot előzőleg beáztatjuk, majd apróra vágott hagymával együtt sózzuk, kb. 1 óra alatt megfőzzük, míg végül elfővi a levét, és főzelék sűrűségű lesz.

Kedvenceim
Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Részletek ›
Magyaros ízű töltött káposzta Magyaros ízű töltött káposzta Részletek ›
Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Részletek ›
Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Részletek ›