Hozzávalók:
A rizst kuktában másfélszeres, fazékban háromszoros vízben megfőzzük. A nori lapokat pár pillanatig gáz fölött pirítjuk(a fényesebbik oldalát). Ezután jöhet a rétegezés. Kb. fél cm rizs a tepsi aljára, erre az umeboshi vagy más ízesítő, és rá a nori, majd újra rizs, és így rétegezünk, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ezután kockára lehet vágni, mint egy sütit. Régen gombócokat gyártottam így, a rizsből gombócokat formáltam, közepébe ment az umeboshi és becsomagoltam a norival. Ízhatásban talán ütősebb volt, de nagyon-nagyon macerás.
Az azuki babot előzőleg beáztatjuk, majd apróra vágott hagymával együtt sózzuk, kb. 1 óra alatt megfőzzük, míg végül elfővi a levét, és főzelék sűrűségű lesz.