Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Pénztárca barát tippek

Ide nem írok konkrét mintaétrendet, először javaslom, lapozd át az eddig meglévőeket, hogy nagyjából hogyan épül fel egy napi étkezés.
Inkább tippeket, ötleteket adok, hogyan oldd meg a lehető legolcsóbban az egészséges étkezést.
Ha nagyon-nagyon meg vagy szorulva, ne vásárolj bio termékeket, de ha egy kis energiát rá tudsz az idődből fordítani, és egy magán termelőt találni, még olcsóbban meg tudod venni a zöldséget-gyümölcsöt, mint a hiperekben.
Bárhol is vásárolsz, maradj a szezonális termékeknél, most pl. sütőtök szezon van, de répa, alma, káposzta, hagyma, fokhagyma, gyökérzöldségek, cékla általában mindenhol olcsón beszerezhetők. A hiperekben most van a déli gyümölcsök szezonja(de ehhez csak végső esetben folyamodj, mert nem tesz olyan jót nekünk ha a hidegben „hűtő” hatású gyömölcsöt eszünk). Nagyon-nagyon ajánlom a savanyú káposztát, mely szintén nem drága, és ha vegán életmódot élsz nagyon jót tesz a bélflórádnak joghurt helyett, magas a C-vitamin tartalma, és erjedés révén a B12 is, ami a vegán étrendből hiányzik.
Olajos magvakból legolcsóbb a napraforgó mag, és mogyoró.
A már feltöltött receptek közül a legolcsóbbak, pl. rakott burgonya zöldségekkel, karalábé főzelék, sütőtök krémleves.
Készíts bármilyen főzeléket az idényzöldségekből, feltétként pedig lencséből, vagy babból is készíthető hozzá fasírt, ezek szintén olcsó alapanyagok.
A köztes étkezéseknél a köles golyó, buláta, pattogatott kukorica, puffasztott kukorica, felkockázott alma, vagy répa nem kerülnek sokba.
A gabonafélékből azért bármennyire is rosszul állsz, érdemes barnarizst venned, a makrobiotika szerint ez a lehető legkiegyensúlyozottabb étel a számunkra.

Kedvenceim
Megbocsátás Megbocsátás Részletek ›
Út a spiritualitás felé Út a spiritualitás felé Részletek ›
Úgy szeretném elmondani összes tudásom Úgy szeretném elmondani összes tudásom Részletek ›
Visszaeséstől való félelem Visszaeséstől való félelem Részletek ›