Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 1 evőkanál olíva vagy szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A legtöbb receptben a padlizsánokat egészben teszik sülni a sütőbe, majd úgy hámozzák meg, és pürésítik le. Én ennél egyszerűbb, gyorsabb és energiatakarékosabb módszert szoktam használni. A padlizsánokat még nyersen meghámozom, apróra vágom, és 1 kanál olajon megsütöm serpenyőben, időnként kavargatva. Így kb. 15 perc alatt megsül, lehet sózni, borsozni és fokhagymázni, majd pürésíteni. Isteni eledel, annak ellenére, milyen egyszerű, éttermekben is extra előételként szokott szerepelni. Ha vágysz egy kis ínyencségre még, egyél hozzá a képen is látható szárított paradicsomot. A kenyér, amire kentem Tonus kenyér, búzacsírából készült.

Kedvenceim
Karalábé főzelék vegán tavaszi felvágottal Karalábé főzelék vegán tavaszi felvágottal Részletek ›
Sütőtök-krémleves rozs ropogóssal Sütőtök-krémleves rozs ropogóssal Részletek ›
Ízletes tofukrém párolt zöldségekkel és hajdinával Ízletes tofukrém párolt zöldségekkel és hajdinával Részletek ›
Gabonafasírt barnarizzsel és sült zöldségekkel Gabonafasírt barnarizzsel és sült zöldségekkel Részletek ›