Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Gerson módszerről röviden

Gerson doktor az 1900-as évek elején kísérletezte ki a módszert, lényegében egy véletlen folytán. Ugyanis ő csupán migrénjét akarta megszüntetni speciális étrenddel, így saját magán próbálgatott különféle étkezési módszereket, és azt tapasztalta, hogy a problémáját egy főként zöldségekből és gyümölcsökből álló sómentes diéta szünteti meg. Így betegeinek is ajánlotta az étrendet. A diéta másoknak is bevált, mi több, azt vették észre, hogy nem csak migrénjük gyógyul, hanem egyéb más betegségeik is.

Gerson doktor ebből azt a következtetést szűrte le, hogy az étrend nem egy speciális betegséget gyógyít, hanem a szervezet általános öngyógyító mechanizmusait indítja be. Ennek a szerény, alázatos embernek nagyon hányattatott élete volt, pedig végig csak arra törekedett, hogy segíteni tudjon másokon. Életét nem részletezném, szóljon a honlap inkább magáról a módszerről, elméletről és gyakorlatról egyaránt.

Az intenzív terápia nagyon kemény:


• napi 13 FRISSEN facsart gyümölcs-illetve zöldség lé fogyasztása, amihez centrifugás gépet nem lehet használni. Elvileg a hozzávalókat le kell darálni, és egy hidraulikus préssel ki kell nyomni a levet.
• napi 5 kávébeöntés.
• szigorú vegán étrend, tilos a só, cukor, liszt, gomba, szója, hüvelyesek, és még sok minden más. Lényegében friss zöldségeken, gyümölcsökön, héjában sült krumplin, párolt zöldségeken él a kedves beteg. Napi 2 kanál lenmagolaj engedélyezett.
• mindenféle kiegészítők: pl. emésztőenzimek, májkivonat, pajzsmirigy kivonat, vitaminok, stb.
• minden alapanyag BIO kell, hogy legyen.
• semmilyen vegyszerrel nem szabad érintkezni: tisztítószerek, kozmetikumok, stb.
• desztillált vízzel kell főzni.
Az egész tehát egy nagy méregtelenítés, az egész szervezetet tehermentesíti, miközben elárasztja mindenféle vitaminokkal, enzimekkel, stb, így a test egésze jobban tud működni, az immunrendszer helyre tudja hozni azt, amit addig leterhelve nem.
Maga a terápia két évig tart, közben fokozatosan vezetik vissza a tejtermékeket, hüvelyeseket, gabonákat. Két év után is könnyítve, de tartani kell még sok mindent
 

Kedvenceim
Megbocsátás Megbocsátás Részletek ›
Út a spiritualitás felé Út a spiritualitás felé Részletek ›
Úgy szeretném elmondani összes tudásom Úgy szeretném elmondani összes tudásom Részletek ›
Visszaeséstől való félelem Visszaeséstől való félelem Részletek ›