Hozzávalók:
Ízesítők:
A gerslit kétszeres mennyiségű vízben sóval megfőzzük, de közben kóstolgassuk, mert tovább fő, mint a rizs, szükség lehet a víz után pótlására. A lencsét áztassuk be előző este, és ugyancsak főzzük meg sós vízben. 1 kanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, tegyük bele a lencsét, bio ételízesítővel és húshoz való fűszerkeverékkel ízesítsük. Ekkor még dúsíthatjuk más zöldségekkel, nekem épp egy répa-borsó konzerv volt otthon, de szerintem e nélkül is finom. Végül keverjük bele a megfőtt gerslit is, kavargassuk jól át, és fűszerezzük, ha még szükséges. A pirított káposzta nagyon finom mellé, jól feldobja. Vágjuk apróra, és 1 kanál olajon tegyük oda pirulni, szójaszósszal ízesítsük. Ha roppanósabban szereted, pár perc alatt elkészül, de ha időnként egy kis vizet adsz hozzá, és türelmesebb vagy, krémesre fő a káposzta.