Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával

Hozzávalók:

  • 1 bögre gersli(árpagyöngy, sok helyen beszerezhető, pl. Lidl-ben is)
  • ½ bögre lencse(most barna lencsét használtam)
  • kevés répa és borsó(elhagyható, én csak utólag tettem bele, mert már régóta ott csücsült a polcon egy bio répa-borsó konzerv)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olíva vagy szezámolaj

Ízesítők:

  • bio ételízesítő
  • valamilyen húsokhoz való fűszerkeverék(ízfokozó ne legyen benne!!!)
  • szójaszósz
  • fél fej káposzta

A gerslit kétszeres mennyiségű vízben sóval megfőzzük, de közben kóstolgassuk, mert tovább fő, mint a rizs, szükség lehet a víz után pótlására. A lencsét áztassuk be előző este, és ugyancsak főzzük meg sós vízben. 1 kanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, tegyük bele a lencsét, bio ételízesítővel és húshoz való fűszerkeverékkel ízesítsük. Ekkor még dúsíthatjuk más zöldségekkel, nekem épp egy répa-borsó konzerv volt otthon, de szerintem e nélkül is finom. Végül keverjük bele a megfőtt gerslit is, kavargassuk jól át, és fűszerezzük, ha még szükséges. A pirított káposzta nagyon finom mellé, jól feldobja. Vágjuk apróra, és 1 kanál olajon tegyük oda pirulni, szójaszósszal ízesítsük. Ha roppanósabban szereted, pár perc alatt elkészül, de ha időnként egy kis vizet adsz hozzá, és türelmesebb vagy, krémesre fő a káposzta.

Kedvenceim
Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Részletek ›
Magyaros ízű töltött káposzta Magyaros ízű töltött káposzta Részletek ›
Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Részletek ›
Jégcsapretekkel főtt köles csicseriborsókrémmel Jégcsapretekkel főtt köles csicseriborsókrémmel Részletek ›