Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Gabonafasírt barnarizzsel és sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 csomag magyaros ízesítésű fasírtpor(bio boltokban kapható)1 bögre barna rizs
  • 3 fej zeller
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 nagy fej hagyma
  • kevés olíva vagy szezámolaj
  • tengeri só

A fasírtport kikeverjük a csomagoláson szereplő vízmennyiséggel és fél órát állni hagyjuk. Ez egyébként gyors és kényelmes megoldás, de magunk is keverhetünk hasonló ízű és állagú fasírtot zabpehelyből, teljes kiőrlésű lisztből és tetszés szerinti fűszerekből.  Miután összeállt, lapos gombócokat formálunk belőlük, és forró olajban kisütjük. A barna rizst háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. A zöldségeket kis kockákra daraboljuk, jénai tálban összekeverjük, sózzuk, pici olajjal meglocsoljuk, és sütőben 200 fokon sütjük, aki roppanósabban szereti, fél-1 óra is elég, én úgy szeretem, ha krémesre sül, így kb. 2 órán át sütöm, kb. 20 percenként átkevergetve.

Kedvenceim
Karalábé főzelék vegán tavaszi felvágottal Karalábé főzelék vegán tavaszi felvágottal Részletek ›
Sütőtök-krémleves rozs ropogóssal Sütőtök-krémleves rozs ropogóssal Részletek ›
Ízletes tofukrém párolt zöldségekkel és hajdinával Ízletes tofukrém párolt zöldségekkel és hajdinával Részletek ›
Padlizsánkrém Padlizsánkrém Részletek ›