Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli
  • bundázáshoz liszt, víz, só, zabpehely, zsemlemorzsa
  • 1 bögre kuszkusz
  • mártogatóshoz: hagyma, gomba, paradicsomsűrítmény, fűszerek ízlés szerint

A brokkolit rózsáira szedjük. Egy tepsit kiolajozunk. A brokkoli rózsákat először lisztbe, majd liszt-víz  keverékébe mártunk(lisztet és vizet kb olyan sűrűségűre keverünk, mintha felvert tojás lenne, ezt sózzuk is bőven, ez ízesíti majd a brokkolit) és végül zabpehely és morzsa keverékébe mártjuk, majd mehet a tepsire. Ecsettel a tetejére is kentem picurka olajat. Először kb 150 fokon sütöttem, hogy a brokkoli megpuhuljon, fél óráig, majd kb 20 percig 220 fokon, hogy a bundája ropogósra süljön. A kuszkuszt másfélszeres vízzel forrázuk, sózzuk, adunk hozzá tárkonyt, és állni hagyjuk.
A mártogatóshoz jó, ha van gyógy gombád, ha nincs, használj más félét. A hagymát apróra vágom, kevés olajon pirítom, erre mehet az apróra vágott gomba, együtt szintén pirítjuk pár percig, fűszerezzük(engedd el a fantáziád , ha nem tudod akkor csak só-bors-fokhagyma) és besűrítjük a paradicsomsűrítménnyel.
 

Kedvenceim
Magyaros ízű töltött káposzta Magyaros ízű töltött káposzta Részletek ›
Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Részletek ›
Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Részletek ›
Jégcsapretekkel főtt köles csicseriborsókrémmel Jégcsapretekkel főtt köles csicseriborsókrémmel Részletek ›